Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

Seznam akcí

Nová doba nový život. Meziválečná architektura v lázních Luhačovice 1918-1948

28. 1. 2021 - 28. 9. 2021

Výstava seznamuje s architektonickým děním ve významném lázeňském městě v meziválečné éře. V Luhačovicích byla v tomto období realizována řada zajímavých staveb od předních českých architektů, například B. Fuchse, L. Machoně, J. Skřivánka, M. Kopřivy, E. Králíka, F. Roitha a O. Pořízky. Tato moderní meziválečná architektura lázeňské místo radikálně změnila. Každá z výrazných staveb je představena prostřednictvím fotografické a plánové dokumentace a výstava je doplněna modelem, orientační mapou, dobovými články, publikacemi i korespondencí architektů. Prezentované realizace patří ke kulturnímu dědictví nejen našeho kraje, ale i v celorepublikovém kontextu.


Výstava / ZUŠka za sklem

1. 3. 2021 - 31. 5. 2021

ZUŠka za sklem: výstava ve výkladech a oknech, k prohlédnutí bezpečně a kdykoliv. Výtvarné práce žáků ZUŠ Luhačovice, kteří stále tvoří navzdory všem omezením. 14 tematických zastavení prochází kolem obchodů a služeb v Luhačovicích, které čekají na vaši přízeň.
Děkujeme všem firmám a organizacím, které se k nám připojily a také za inspiraci Základní umělecké škole Uherské Hradiště.

 

Lázně Luhačovice,a.s., cukrárna Ice Café, Pekárna Merkur, Městská plovárna, P. P. Mode Pavlína Pavlíčková, MěDK Elektra, obuv FARE, Legenda Bar, Knihkupectví Lekešová, výběrový secondhand Mode Aktuell, tourist centrum SMĚNÁRNA, pekárna Svoboda Březík, cukrárna Dobrá naděje, pekařství Witka


Nahoru