Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

Seznam akcí

Nová doba nový život. Meziválečná architektura v lázních Luhačovice 1918-1948

28. 1. 2021 - 28. 9. 2021

Výstava seznamuje s architektonickým děním ve významném lázeňském městě v meziválečné éře. V Luhačovicích byla v tomto období realizována řada zajímavých staveb od předních českých architektů, například B. Fuchse, L. Machoně, J. Skřivánka, M. Kopřivy, E. Králíka, F. Roitha a O. Pořízky. Tato moderní meziválečná architektura lázeňské místo radikálně změnila. Každá z výrazných staveb je představena prostřednictvím fotografické a plánové dokumentace a výstava je doplněna modelem, orientační mapou, dobovými články, publikacemi i korespondencí architektů. Prezentované realizace patří ke kulturnímu dědictví nejen našeho kraje, ale i v celorepublikovém kontextu.


Výstava / Velké ženy v malých lázních

1. 4. 2021 - 30. 11. 2021

Od dubna 2021 je na ulici Dr. Veselého návštěvníkům města zpřístupněna exteriérová výstava, kterou připravilo Muzeum luhačovického Zálesí. V tomto roce si připomínáme 140. výročí narození Marie Calmy Veselé, jejíž jméno nese i luhačovický okrašlovací spolek. Výstava má toto významné výročí připomenout a kromě osobnosti Marie Calmy představuje některé další emancipované ženy, političky, publicistky, bojovnice za ženská práva a umělkyně, které na konci 19. a počátkem 20. století pobývaly v luhačovických lázních a zapsaly se do jejich historie. Realizaci výstavy podpořil Luhačovický okrašlovací spolek Calma, Nadační fond Pramen a Město Luhačovice.


Přehlídka / Sraz Jawistů

28. 8. 2021


Dětem / Rozloučení s prázdninami

28. 8. 2021


Nahoru