Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

Seznam akcí

Výstava fotografií / Pavel Trhoň / Detaily z přírody

2. 11. 2023 - 29. 11. 2023

Primárním cílem této výstavy s názvem "Inspirace přírodou Chlumecka a Novobydžovska" bylo prezentovat krásy přírody Chlumecka a Novobydžovska prostřednictvím detailů, které jsem zachytil při svých náhodných i plánovaných potulkách krajinou, jíž jsem dlouholetým obdivovatelem. Původní regionální vymezení ale může být pominuto a výstava může být pojata obecněji, bez uvedení regionu, jako např. "Detaily z přírody" či "Inspirace přírodou" apod.

Pomocí fotografií nechci jen dokumentovat jednotlivé druhy, ale i přinášet neobvyklé a zajímavé pohledy, které často zůstávají běžnému pozorovateli utajeny. Budu rád, když fotografie potěší oko návštěvníka výstavy, ale pokud v něm tato výstava vyvolá zvýšený zájem o přírodu a uvědomění si nezbytnosti její ochrany, pak bude její poslání zcela naplněno.

https://sites.google.com/view/paveltrhon-fotovystava/home / https://www.trhon.cz/priroda/druhy 


Pásmo outdoorových filmů / Snow film fest / premiéra

3. 11. 2023

 

Pásmo outdoorových filmů, 2023, 170 min.
Obsah:
SPEEDUP: HIMÁLAJSKÝ PŘÍBĚH, 55 min.
Co se dá stihnout za 10 hodin? Třeba vylézt sedmitisícovku a sjet ji na lyžích? Horolezec a extrémní skialpinista Benedikt „Beni“ Böhm láme rekordy v rychlostních výstupech na velehory světa, které pak sjíždí na skialpových lyžích.

LAPLAND EXPLORER, 20 min.
Nika Ballus, současná držitelka Guinessova světového rekordu za nejdelší kitesurfingovou cestu bez podpory, utrpěla v roce 2019 nehodu. Více než rok strávila v nemocnici, po úplné rekonstrukci nohy. O tři roky později vyráží na sólo traverz finského a norského Laponska: bez podpory, jen s lyžemi, kity a saněmi…

WAVY: PLAVBA MÉHO ŽIVOTA, 45 min.
Lyžařská odysea v kulisách mrazivých severních fjordů Norska. 2 freerideři se na palubě lodi excentrického kapitána Crocse vydávají k vysněným skalním věžím Kvænangstindan, které se zvedají z vln Norského moře...

LUŽBA: DUŠE SIBIŘE, 20 min.
Čtveřice rakouských lyžařů přijíždí do plání Sibiře, v osadě Lužba se setkávají s průkopníkem freeridu Antonem Lementěvem. Společně se vypraví za nejlepším prašanem svého života, ale také nahlédnou do hlubin svérázné ruské duše.

SALAŠ: GRUZÍNSKÝ FREERIDE, 20 min.
Zabořit prst do mapy Velkého Kavkazu, koupit stan a kamna, vyrobit expediční sáně a vyrazit vstříc neznámému.

LALODGE, 10 min.
Jaké zimní disciplíny zvládne freeskier Hugo Laugier? Vtipný skeč o tom, jak si Hugo oblékne svůj nejlepší dres a v doprovodu „trenéra“ a pětinásobného
olympijského medailisty Martina Fourcada si vyzkouší biatlon, slalom a dokonce hokej!

 Lze uplatnit kartu občana "Tady pramení výhody"


Nahoru