Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Přeskočit na obsah Přejít na navigaci
Volný čas v Luhačovicích
Tady pramení radost

Kultura, sport, volný čas

Návštěvníci mají mnoho možností, jak trávit volný čas. Milovníci kultury mou vybírat z více než stovky kulturních akcí, festivaly, jarmarky, divadla, koncerty, kino, taneční zábavy, kolonádní koncerty, posezení u cimbálu a mnohé další podle aktuální nabídky. Příznivci výtvarného umění se můžou inspirovat malebnými zákoutími s fontánami a sochami, nebo navštívit některou z výstav v místních galeriích. Oblíbené jsou komentované prohlídky města, vyhlídkové jízdy autovláčkem, prohlídky kostela s průvodcem, exkurze ve stáčírně Vincentky, povídání o kávě přímo v lázeňské pražírně. Ve městě se můžete procházet unikátní trasou ptačích budek, navštívit muzeum, minigalerii rozhleden, kabinet Dušana Jurkoviče, interaktivní výstavu v hale Vincentka. Netradiční zážitek nabízí prohlídka se Zvukovou mapou.

Milovníci klidu a samoty najdou odpočinek v malebném prostředí okolních lesů a parků. Sportovci a lidé upředňostňující aktivní odpočinek se mou věnovat turistice, cykloturistice, plavání, tenisu, minigolfu, jízdě na koních. Na přehradě se můžete věnovat jízdě na lodičkách, šlapadlech, paddleboardu, nebo si třeba půjčit kolo, elektrokolo, či koloběžku.

Malebnou atmosféru města můžete nasávat při procházkách městem, ale i při posezení na letních terasách a v hospůdkách. Vůně čerstvých lázeňských oplatek láká k návštěvě místních kaváren, cukráren a restaurací. Gastronomie je u nás zážitkem. Pro ty, kteří si chtějí lázeňský pobyt okořenit trochou pohybu, se nabízí řada možností. Přímo v centru lázní se nacházejí tenisové kurty, týmové aktivity pak můžete provozovat ve sportovní hale Radostova. Minigolfové hřiště se nachází ve sportovním areálu GOLF nedaleko přehrady.

Luhačovická přehrada je určena nejen milovníkům procházek, ale i cyklistům a inline bruslařům. Podél celé přehrady je totiž vybudována cyklostezka. Samozřejmě si můžete vypůjčit loďku či šlapadlo a přehradu přeplout. Na své si přijdou i rybáři, přehrada je totiž  naplněna rybami a úlovek je tak téměř jistý.

Při nepříznivém počasí můžete vybírat z velké nabídky wellness center, fitness center, relaxačních a rekondičních studií. V moderní budově Městské plovárny najdete mimo plaveckého bazénu i relaxační bazén a terasy na slunění.

V zimním období objevujte kouzlo okolní přírody na běžkách, najdete zde také lyžařský vlek.

Nahoru