Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Přeskočit na obsah Přejít na navigaci
Informace pro turisty
Tady pramení pohoda

Pro návštěvníky

Luhačovice jsou jedinečným lázeňským místem, kde se spojuje moderní styl života s tradicí. Město je spojeno s okolní přírodou a společně tvoří jeden veliký park s krásnou květinovou výsadbou, volně přístupnými minerálními prameny. V málokterém místě najdete tolik mimořádně architektonicky ceněných staveb. Jsou to především stavby architekta Dušana Jurkoviče navržené v duchu lidové secese, které lákají do Luhačovic. Kromě Dušana Jurkoviče zde svou nesmazatelnou stopu zanechal také například Bohuslav Fuchs, který v Luhačovicích vytvořil funkcionalisticky čistou Bílou čtvrť nebo ojedinělou budovu pošty. Mezi perly českého funkcionalismu patří mj. Společenský dům, který můžete obdivovat přímo uprostřed lázeňského parku. Jedinečnou koncentrací architektonických skvostů se může pochlubit i Pražská čtvrť.

Kouzlo Luhačovic každoročně láká množství turistů, vždyť kde jinde najdete turistické terény pro nenáročné vycházky a zároveň kopce s výhledy pro vyznavače náročné cykloturisty, terény pro in-line brusle, bazény, wellnes, tenisové kurty, minigolf, bowling, fitnes, skatepark a zároveň muzeum, zážitkového audioprůvodce zvuková mapa, hřiště na pétanque, prohlídky města, kostela, exkurze do stáčírny Vincentky a další pro ty, kteří chtějí strávit dobu na našem městě klidněji. Nechybí ani aktivity pro děti, dětská hřiště, sportovní areály, nenáročné výlety s dětmi, možnosti jízdy na koních, pěší okruhy s dětmi jako například jedinečná trasa Ptačích budek, zábavné atrakce projektu Hurá ven, procházka s křížovkou Najdi, poznej, ochutnej, Lázeňský autovláček, Minigalerie rozhleden a mnoho dalších aktivit.

Nově opravená kolonáda ožívá kolonádními koncerty, divadlo a kulturní dům nabízejí divadelní představení, koncerty, výstavy, taneční večery, diskotéka, kino, festivaly, jarmarky stačí sledovat kalendář akcí a vybírat.

V Luhačovicích najdete několik opravdu špičkových restaurací, kde si pochutnají i největší gurmáni. Dobroty na vás číhají na každém kroku. Na kolonádě i ve městě si dáte ještě teplý lázeňský oplatek, tu nejlepší lázeňskou tradici zde udržují vyšperkované cukrárny, na kolonádě je nová palačinkárna. Radost i opravdu náročným výletníkům udělají v Luhačovicích výjimečně dobré kavárny a několik barů a bister.

Návštěvníci si mohou vybrat z velkého množství ubytovacích kapacit. Od špičkových wellness hotelů, přes útulné penziony až po ubytování v soukromí, vše v dobré kvalitě s ochotným a vstřícným personálem.

 

Tady pramení pohoda, těšíme se na Vás

Nahoru