Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

Významné kulturní akce

V průběhu roku nabízejí Luhačovice stovky zážitků na kulturních a společenských akcích. V úvodu roku je plesová sezona zahajovaná prestižním plesem města Luhačovice.

 

 

Lidovou zábavu nabízejí tradiční Šibřinky a Pochovávání basy. Ochutnávku velikonočních specialit, tradičních řemesel, folklorních pásem najdete na jarním Velikonočním jarmarku. Do víru tance se přenesete na přelomu dubna a května při Roztančených Luhačovicích. Vrcholem kulturních akcí je tradiční Otevírání pramenů druhý květnový víkend, kdy léčivé prameny a nádherné stavby ožijí pestrými kroji, secesními kostýmy, histrorickými automobily, tancem a zpěvem. Na počátku června můžete obdivovat práci mistrů řezbářů přímo v lázeňském parku, doplněnou o koncerty a závěrečnou vernisáž.V červnu probíhá také přehlídka ochotnických divadelních souborů. Od května do září ožívá lázeňské náměstí kolonádními koncerty, jejichž vrcholem je prestižní koncert Hudby Hradní stráže a Policie ČR. Letní multižánrový festival Luhovaný Vincent přináší hudbu, taneční, výtvarná či literární představenení v mladém svěžím duchu nejenom pro mladé. Jednou z nejprestižnějších hudebních událostí v České republice je červencový festival Janáček a Luhačovice, který nabízí publiku špičkové interprety a třeba například operní představení v krásném protředí lázeňského areálu. Na přelomu července a srpna se v Luhačovicích zdokonalují mladí talentovaní houslisté pod vedením Václava Hudečka na tradiční Akademii Václava Hudečka a svátcích hudby. Výběr nejpejších, oceněných komorních představení můžou diváci navštívit koncem srpna na festivalu Divadelní Luhačovice. Na tradici dobrých československých vztahu navazují tradiční Dny slovenské kultury první týden v září. Krásou krojů, zpěven, tancem, dětským úsměvem se můžete těšit druhý týden v září na Mezinárodním festivalu dětských folkorních souborů Písní a tancem. Tradiční jarmark farmářského typu s bohatým programem je připraven každoročně 28. září. V prosinci se koná tradiční Vánoční jarmark s ohňostrojem a dalšími programy. 

 

Nahoru