Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

Seznam akcí

Prohlídka / Otevřené brány

1. 5. 2023 - 29. 9. 2023

Krásu architektury a umění spjatého s evropskou křesťanskou tradicí přibližuje krajský projekt Otevřené brány. 1. května 2023 byl zahájen patnáctý ročník projektu, který zve širokou veřejnost na komentované prohlídky sakrálních památek. V Luhačovicích můžete navštívit kostel Sv. Rodiny a kapli Augustiniánského domu v Pražské čtvrti, ta je k navštívení bez průvodce. 


Vlastimil Mahdal / Obrazy & Jindřich Karský / Malba, plastika

14. 9. 2023 - 2. 10. 2023

Vernisáž 14. září 2023 v 18.00 hodin
Úvodní slovo: Miroslav Potyka
Hudební vstup: Country beat Fénix
Oba výtvarníci jsou členové Sdružení výtvarných umělců Moravsko – slovenského pomezí.

Vlastimil Mahdal: Říkají o něm, že je surrealista, to ale prý není přesné. Sám si svůj styl označil za ,,Mahdalův expresionismus'". Z fantazijních obrazů lehce mrazí, protože jak sám autor přiznává, některé výjevy z jeho maleb se skutečně splnily. (USA 11. září). Vytváří hlavně varovné výjevy, různé obavy o budoucnost lidstva. Je rád když lidé nad jeho obrazy přemýšlejí... tvrdí sympatický malíř z Uherského Brodu.

Jindřich Karský: Žije v Luhačovicích. Výtvarné techniky: Malba, plastika, sochařství, grafika

 


Film / Gran Turismo / premiéra

22. 9. 2023

 

Akční / Sportovní / Drama USA, 2023, 134 min., titulky
Od hráče k závodníkovi. Předlohou filmu je skutečný příběh o splněném přání dospívajícího hráče videoherní závodní série Gran Turismo Janna Mardenborougha, jehož herní dovednosti a výhry ho dovedly až na dráhu skutečného profesionálního závodního jezdce.
Hrají: Archie Madekwe, David Harbour, Orlando Bloom, Darren Barnet...


Nahoru