Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

Seznam akcí

Výstava / Velké ženy v malých lázních

1. 4. 2021 - 30. 11. 2021

Od dubna 2021 je na ulici Dr. Veselého návštěvníkům města zpřístupněna exteriérová výstava, kterou připravilo Muzeum luhačovického Zálesí. V tomto roce si připomínáme 140. výročí narození Marie Calmy Veselé, jejíž jméno nese i luhačovický okrašlovací spolek. Výstava má toto významné výročí připomenout a kromě osobnosti Marie Calmy představuje některé další emancipované ženy, političky, publicistky, bojovnice za ženská práva a umělkyně, které na konci 19. a počátkem 20. století pobývaly v luhačovických lázních a zapsaly se do jejich historie. Realizaci výstavy podpořil Luhačovický okrašlovací spolek Calma, Nadační fond Pramen a Město Luhačovice.


Výstava / Věznice Uherské Hradiště

13. 9. 2021 - 31. 12. 2021

Němý svědek zločinů nacismu a komunismu, kulturní památka, poslední z neopravených velkých objektů v centru Uherského Hradiště - to areál místní věznice. O záchranu bývalé věznice, její důstojné využití a přeměnu nejvýznamnější části na Národní památník obětí totalitních režimů usiluje spolek Memoria. Ten vznikl roku 2009, kdy hrozila objektu veřejná dražba. Dnes spolek přináší na osmi panelech s velkoformátovými fotografiemi vnitřních prostor areálu a s apelativními i sugestivními texty malou výstavu, nazvanou stručně Věznice Uherské Hradiště, která spadá do nekončícího úsilí nezapomínat a nezapomenout. 

Spolek Memoria - Věznice Uherské Hradiště (veznicehradiste.cz)


Výstava / Masky, kostýmy, maškary

7. 10. 2021 - 25. 9. 2022


FILM / Frida – viva la vida

8. 11. 2021

Dokument výtvarné umění, IT 2019, titulky, 90 min., přístupný bez omezení, vstupné 100 Kč
Režie: Giovanni Troilo
Cesta do srdce Mexika a nitra ikonické umělkyně, jejíž díla spojuje bolest a síla i utrpení a láska. Frida Kahlo dnes platí za ikonu nezávislosti a ženství.


Nahoru