Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

Seznam akcí

Nová doba nový život. Meziválečná architektura v lázních Luhačovice 1918-1948

28. 1. 2021 - 28. 9. 2021

Výstava seznamuje s architektonickým děním ve významném lázeňském městě v meziválečné éře. V Luhačovicích byla v tomto období realizována řada zajímavých staveb od předních českých architektů, například B. Fuchse, L. Machoně, J. Skřivánka, M. Kopřivy, E. Králíka, F. Roitha a O. Pořízky. Tato moderní meziválečná architektura lázeňské místo radikálně změnila. Každá z výrazných staveb je představena prostřednictvím fotografické a plánové dokumentace a výstava je doplněna modelem, orientační mapou, dobovými články, publikacemi i korespondencí architektů. Prezentované realizace patří ke kulturnímu dědictví nejen našeho kraje, ale i v celorepublikovém kontextu.


Výstava / Velké ženy v malých lázních

1. 4. 2021 - 30. 11. 2021

Od dubna 2021 je na ulici Dr. Veselého návštěvníkům města zpřístupněna exteriérová výstava, kterou připravilo Muzeum luhačovického Zálesí. V tomto roce si připomínáme 140. výročí narození Marie Calmy Veselé, jejíž jméno nese i luhačovický okrašlovací spolek. Výstava má toto významné výročí připomenout a kromě osobnosti Marie Calmy představuje některé další emancipované ženy, političky, publicistky, bojovnice za ženská práva a umělkyně, které na konci 19. a počátkem 20. století pobývaly v luhačovických lázních a zapsaly se do jejich historie. Realizaci výstavy podpořil Luhačovický okrašlovací spolek Calma, Nadační fond Pramen a Město Luhačovice.


Dětem / Pražská čtvrť pro děti

28. 7. 2021

PRAŽSKÁ ČTVRŤ PRO DĚTI
Komentovaná dětská prohlídka, zítra v 15:30
Ještě máme volná místa! Místo si rezervujte na tel.: 731 632 611 
cena: 30 Kč, platí se předem na pokladně muzea, vhodné pro rodiny s dětmi od I. stupně ZŠ
sraz u dětského hřiště pod léčebnou Vítkov

Letní kino / Ženská pomsta / Zrušeno

28. 7. 2021

Komedie ČR, 2020, 88 min, přístupný od 12 let
Režie: Dušan Rapoš
Hrají: Mahulena Bočanová, Jana Paulová, Eva Vejmělková, Miroslav Etzler, Robert Jašków, Petr Rychlý, Dana Morávková, Pavel Zedníček, Helena Vondráčková
Na skupinové psychoterapii se setkají tři ženy zralého věku. Liší se sice profesí i povahově, ale mají stejný problém, který se snaží řešit v rámci psychoterapie. Jejich deprese a trápení mají společného jmenovatele: nevěru manželů, kterým obětovaly desítky, často i nelehkých, let společného života. Spontánně je to sblíží a rozhodnou se, že lepší než drahé sezení u psychoterapeuta, bude pomsta.


Nahoru